Támogatott tartalom

Ne ess egyből pánikba, ha nem találod az ékszeredet!

Vannak olyan ékszereink, amikhez ragaszkodunk és állandó jelleggel viseljük őket, más ékszereinket pedig csak alkalomszerűen vesszük fel. Ha több ékszerünk van, akkor váltogatjuk őket ruhánk, hangulatunk függvényében, illetve az alapján, hogy milyen eseményen kell részt vennünk.

Bizonyos helyzetekben azonban le kell vennünk őket, és nem mindig jut eszünkbe az, hogy utána visszavegyük. Amikor észrevesszük, hogy nincs a kezünkön a gyűrűnk, vagy nincs a nyakunkban a nyaklánc, hajlamosak vagyunk pánikba esni és azonnal arra gondolni, hogy elvesztettük őket!

Az esetek többségében azonban szerencsére nem erről van szó, csupán feledékenységünknek köszönhetjük, hogy nem találjuk ékszereinket. Az alábbi cikkben ötleteket adunk arra, hogy hol érdemes keresni elveszettnek hitt gyűrűnket, fülbevalónkat.

Ha ezek után sem találod meg, akkor sajnos nagy esély van arra, hogy valóban elvesztetted. Ha egy különösen szeretett darabról van szó, akkor az Ékszerpalota szakember csapata profi 3D ékszertervező szoftver segítségével szinte bármilyen egyedi ékszert el tud készíteni számodra!

Mit tegyél legelőször, ha nem találod az ékszeredet?

Először is, nyugi! Ha pánikba esel, felmegy benned az adrenalin, és kevésbé fogod tudni összeszedni a gondolataidat. Ülj le, vegyél néhány mély levegőt, és gondolkozz! Idézd fel azt a pillanatot, amikor még biztosan rajtad volt az adott ékszer!

Először lehet, hogy semmi nem jut az eszedbe, de próbáld átgondolni az eseményláncolatot. Ha szerencséd van, akkor be fog ugrani, hogy hol vetted le az ékszert. Mielőtt elkezdenél rohangálni a lakásban, mint egy mérgezett egér, igyekezz összeszedni az emlékmorzsákat, hátha szerencsével jársz.

Nem jut eszedbe semmi releváns? Nem baj!

Ha minden igyekezeted ellenére nem jut eszedbe semmi az eltűnés körülményeiről, akkor következik a második lépés, a szisztematikus keresés! Az alábbi helyeket nézd át pontról pontra, mert a tapasztalatok szerint az elveszettnek hitt ékszerek nagy része ezeken a helyeken szokott csücsülni és várni a szerencsés megtalálóra:

  • Konyhapult, konyhapolc
  • Mosogató környéke
  • Kézmosó környéke
  • Zuhany melletti polc
  • Fürdőkád széle
  • Lefolyó környéke
  • Éjjeliszekrény
  • Ékszeresdoboz környéke
  • Számítógép, laptop melletti terület

Átnéztél mindent, és mégsem találod?

Még nincs minden veszve. Gondold át, merre jártál az elmúlt időben. Ha a szüleidnél voltál, hívd fel őket, hátha náluk maradt, ezenkívül nézd át az autódat, hátha becsúszott valahová. Nézd meg a munkahelyeden az asztalod környékét, valamint a nappaliban a kanapé réseit. Kukkants bele a táskádba és az előző táskádba is.

Ha végképp nem találod sehol az elhagyott ékszert, és már mindent átnéztél, amit csak lehet, van még két hely, amit végső esetben ajánlunk: a porszívó gyűjtőzsákja és a szemetes. Bizony előfordult már, hogy a krumplihéjjal együtt kukába került a gyűrű is, illetve felszippantotta a porszívó! Légy kitartó, reméljük, hogy már meg is találtad!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.