Támogatott tartalom

Okok, amiért érdemes forgóajtót választani bejáratként

A különleges bejáratok az épületeken önmagukban sugározhatnak tekintélyt és megbízhatóságot. A forgóajtók használatával az építészek variációs lehetősége megsokszorozódik, így mindig friss stílusjegyekkel tudják kiegészíteni terveiket.

Az üveg bejáratok transzparenciát sugároznak, így az elegáns megjelenés mellett bizalmat is sugároz a forgóajtóval készült bejárat.

Bejárati ajtók funkciói

Mint minden bejáratnak, a forgóajtóknak is feladata, hogy biztonságos be- és kijutást biztosítsanak. Emellett azonban egyéb funkciókkal egészülhetnek ki, mint például a vészkijáratként való működés. A forgóajtók előnyei közé sorolhatjuk a gyors áthaladást, az alacsony zajszintet és a légáramlás gátlását.

A FAAC Hungary Kft. forgóajtó kínálata széles skálán mozog, szinte minden igényt kielégítő. A különböző anyagok felhasználásával készült forgóajtók automatizáltak, többféle variálható kiegészítőkkel szerelhetők fel, így bárki megtalálja a számára legmegfelelőbb modellt.

Miért válasszunk forgóajtót?

A forgóajtókat közkedvelt bejáratként alkalmazzák üzletközpontokban, irodaházakban, ennek oka elsősorban, hogy elegáns megjelenést biztosítanak, megakadályozzák a légáramlást, ezáltal kevésbé jut be az épületbe a por, szennyeződés az utcáról.

A biztonságos bejutást sugárirányban sikló ajtószárnyak biztosítják, és a beépített vezérlésnek köszönhetően csökkenthető a forgás sebessége, így a mozgáskorlátozottak számára is használható, akadálymentes lesz a bejárat. Az alacsony zajszint szintén hozzájárul ahhoz, hogy egyre több épületbe kerüljön beépítésre a forgóajtó.

A kombinációs lehetőségek, melyekkel tovább színesíthető a forgóajtó használata, számtalan. A forgóajtók belsejébe építhető automata tolóajtó vagy lengőajtó kialakítására is van lehetőség. A vizuális látvány fokozásának érdekében a forgóajtón belül vitrinek helyezhetőek el, melyek egy bevásárlóközpont esetében plusz reklámfelületet biztosíthatnak.

Számtalan variációs lehetőség

Igény esetén lehetőség van a forgóajtók tetejének vízhatlan kialakításra is, így az épületen kívül történő elhelyezésre. A levegő-függöny szintén gyakorta kért kiegészítő, mely segítségével megakadályozható a külső térből a légáramlás, így sem a kellemetlen szagok, sem pedig az eltérő hőmérsékletű levegő nem kerülhet az épületbe.

Bármely stílusú épület bejárataként tökéletes lehet a forgóajtó alkalmazása, hiszen választhatunk többféle színösszeállítás közül, vagy alkalmazhatunk kizárólag üvegfelületekkel épített ajtót. A réz, alumínium, rozsdamentes acél felületek szintén eltérő hatást váltanak ki, így ezek variálásával is létre tudunk hozni egyedi megoldásokat.

Egyes modellek esetében igény szerint a meghajtó egység a mennyezetbe szerelhető, vagy akár láthatatlan módon a padlóba süllyesztve kerül elhelyezésre. A kényelmes, háromszárnyú forgóajtók alkalmazásával a széles fülkében többen is érkezhetnek egyszerre az épületbe.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.