Támogatott tartalom

Ötletek a konyha és a fürdőszoba felújítására

Néha csak egy kis változtatás is elég ahhoz, hogy feldobjuk az otthonunkat és kellemesebb hangulatot teremtsünk benne. Különösen igaz ez akkor, ha a konyhánkat vagy a fürdőszobánkat szeretnénk egy kicsit dizájnosabbá tenni.

A Patchwork csempe az elmúlt években az egyik legnépszerűbb megoldás lett, mert nagyon mutatós végeredményt lehet elérni vele. A munkálatokhoz pedig nem feltétlenül kell szakembert hívni, ha ugyanis néhány dologra odafigyelünk, mi magunk is meg tudjuk csinálni.

A Patchwork csempe új színt varázsol a konyhádba

Maga a „patchwork” kifejezés foltvarrást jelent, amikor különböző mintájú anyagokat egymás mellé teszünk és összevarrjuk őket. Így egy nagyon különleges eredményt kapunk, hiszen a minták nagyon kreatív hatást keltenek.

Ugyanezt meg lehet csinálni a csempékkel is, ha különböző, stílusban mégis összeillő darabokat egymás mellé teszünk. Általában a munkapult és a felső konyhabútor közötti sávban szokás tenni őket, mert itt központi helyre kerülnek a Patchwork csempemintái, és azonnal magukra vonják a figyelmet.

Kifejezetten jó választás, ha a konyhánk összhatásában modern és a visszafogott árnyalatok dominálnak benne, így ugyanis erős kontraszthatást tudunk elérni.

Fürdőszoba burkolási ötletek, ha valami igazán kreatívra vágysz

Ha a fürdőszobádba is szeretnél egy kis egyediséget vinni, akkor itt az ideje, hogy leszámolj a hagyományos burkolási technikákkal! Ha a szokványos négyszögletű csempéket hatszögletű változatokra cseréled, akkor különleges módon egy méhsejt mintázatot tudsz létrehozni a falon.

fürdőszoba burkolási ötletek királya egyértelműen a 3D csempékkel történő faldíszítés. Nagyon sokféle változatuk van attól függően, hogy milyen minta jelenik meg rajtuk. Vannak például hegyesek, de vannak olyanok is, amik hullámformákat jelenítenek meg.

Egészen apró, illetve nagy motívumokat is létre lehet hozni velük a falon. Sőt, ha igazán ütős összhatást szeretnél elérni akkor egy LED világítással még izgalmasabbá teheted ezt az amúgy is érdekes ötletet.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.