Támogatott tartalom

Otthoni csótányirtás házilag és szakemberrel

Ha nem akarunk csótányokkal küzdeni, akkor mindig a megelőzésen van a hangsúly. A megjelenésük csak akkor akadályozható meg, ha nagyon odafigyelünk a jó higiéniára, nem hagyunk elő ételmaradékot, figyelünk a páratartalomra és rendszeresen levisszük a szemetet.

Ha azonban már fertőzött az otthonunk, akkor olyan professzionális szolgáltatást kell igénybe vennünk, mint ami az eurokartevoirtas.hu csótányirtás szolgáltatása, ami a helyiségre és a probléma súlyosságára szabott stratégiák kombinációját alkalmazza a hosszú távú eredmények elérése és az újrafertőződés elkerülése érdekében.

Mivel a csótányok egyre inkább ellenállnak a rovarirtó szereknek, tönkre kell tennünk a kedvenc környezetüket.

A csótányok által okozott problémák

Általában csoportosan élnek, és napközben bármelyik kis hasadékban rejtve maradnak, ahol lerakják a tojásaikat. Éjszaka a szemétben, lefolyókban, csatornákban, konyhákban és olyan helyeken közlekednek, ahol élelmiszert tárolnak, vagy bármi olyat, amit meg tudnak enni.

A legnagyobb veszélyük, hogy bélrendszeri betegségeket hordozhatnak, és súlyosbíthatják az allergiát, különösen a gyermekeknél. Ha pedig a lakáson kívül a vállalkozásunkba is átvisszük, akkor nemcsak az ott tárolt termékek fognak károsodni, hanem a hírnevünk is bánja.

Sajnos ma bármelyik ház vagy lakás rendelkezik azzal, ami ezeket a rovarokat vonzza, de vannak olyan tényezők, amelyek elősegítik az elszaporodásukat. Például az ételek asztalon hagyása, a morzsák a padlón vagy a mosatlan edények éjszaka.

Ugyanilyen kedvező a nedves környezet, például a szivárgó csövek, a nedves szőnyegek a fürdőszobában, valamint a szemét. Ha ehhez hozzávesszük a meleget, akkor még nagyobb lesz a baj, mivel a magas hőmérséklet kedvez a szaporodásuknak.

Sajnos a csótányok nagyon ellenálló rovarok, nagy szaporodási képességgel rendelkeznek, így könnyen kártevővé válhatnak, ha megtelepednek egy házban. Általában sötét, meleg és nedves helyiségeket keresnek, ahová nem könnyű bejutni. Hogy elkerüljük a látogatásukat, fontos gyakran kitakarítani a konyhát és a fürdőszobát, valamint nem szabad hagyni ételmaradékot sem.

Ha mégis bejutnak az épületbe, akkor vannak módszerek, amelyekkel megszabadulhatunk tőlük, mielőtt komolyabb problémává válnának. Mielőtt bármilyen külső trükköt alkalmaznánk, a legfontosabb mindig a tojások eltüntetése.

Ehhez azt kell tudni, hogy mindennek ellenállnak, az egyetlen esélyünk, ha felporszívózzuk őket, és csak utána keressük meg a kifejlett egyedeket.

Szódabikarbóna és porcukor keveréke

A szódabikarbóna olyan anyag, amely a csótányok számára halálos lehet, ha lenyelik, de ehhez olyan csalira van szükség, amely képes felkelteni az érdeklődésüket. Ebben az esetben ajánlott a bikarbonátot cukorral keverni, mivel a csótányokat vonzza ez az édes szag és íz, így végül lenyelik a keveréket.

A két terméket egyenlő arányban kell összekeverni, majd abban a sarokban kell hagynunk, ahol a csótányokat szoktuk látni. Ilyen hely például az elektromos készülékek alatt, a mosogatókban és a szemetesekben van. A keveréket közvetlenül a padlóra is helyezhetjük.

Macskamenta használata

Akinek van otthon macskája, az használja a macskamentát. Ha nem, akkor enélkül is könnyen megvásárolhatjuk, mivel kiváló csótányirtó. Amellett, hogy nagyon hatékony, egyszerűen tudjuk használni és elkészíteni.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy felforralunk egy liter vizet, beletesszük a macskamentát, és körülbelül 10 percig hagyjuk forrni. Ha felforrt, kapcsoljuk le a hőt, és hagyjuk az oldatot kihűlni. Végül öntsük a keveréket egy szórófejes adagolóba, és permetezzük be azokat a területeket, ahol csótányok vannak a házban, hogy elpusztítsuk őket.

Bolti rovarirtók

A kártevőktől való megszabaduláshoz kémiai szereket is lehet használni, mint például a boltokban kapható csótányírtó szerek. Ezeket olyan területeken tudjuk elhelyezik, ahol a csótányok valamiért hajlamosak megjelenni, így azok átitatódnak az anyaggal, amit a fészkükbe visznek, ahol megfertőznek más példányokat.

A kémiai szereknél csak arra kell figyelnünk, hogy a háziállatok és a gyerekek ne tudják lenyelni, mivel vannak olyan anyagok, amik erősen mérgezőek lehetnek.

Illóolajok

Az illóolajok szaga taszító hatású a csótányok számára. Ezek a rovarok a legkevésbé a levendula, a borsmenta, az eukaliptusz és a teafa illatát szeretik. A használatukhoz egyszerűen vigyük fel az egyik olajat egy vattadarabra, és dörzsöljük be azokat a területeket, ahol a csótányok megjelennek.

Egy másik lehetőség, hogy körülbelül 15 csepp illóolajat keverjünk bele a vízbe, és a keveréket öntsük egy flakonba. Ezzel elkezdhetjük permetezni az összes helyet, ahol csótányok vannak. Külön előny, hogy a lakásban vagy a házban jó illat lesz egész nap.

Aromás növények

Bizonyos aromás növények elriasztják a csótányokat. Úgy tűnik, hogy az olyan fajok, mint a menta, a babér vagy a fokhagyma távol tartják ezeket a kellemetlen vendégeket. Lehet, hogy nem túl hatékony szerek a kártevő elleni küzdelemben, de beiktathatjuk őket az otthonunkban, különösen, ha van kertünk, ami egyenes út a ház felé is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.