Élet-Stílus

Pólóból szatyor – Íme a világ leggyorsabban elkészíthető táskája

Mindig gondban van a bevásárlószatyorral? Sosincs kéznél egy elég nagy táska, amikor szükség lenne rá, de a műanyag szatyorra már rég nemet mondott. Most megtudhatja hogyan készül a világ leggyorsabb bevásárlótáskája – régi pólóból.

Nemcsak gyorsan és könnyen elkészíthető – akár kisgyerekkel is-, de kevés helyet foglal. Így ott lapulhat a táskájában, hogy bevásárláskor mindig kéznél legyen.

Táska ötletből a Táskacity webáruház Pinterest oldalán nincs hiány. A környezettudatos bevásárlószatyor elkészítéséhez pedig még varrni sem kell.

Pólóból szatyor – 5 pofonegyszerű lépésben:

1. Gyűjtse össze a kellékeket

Szüksége lesz egy rövid vagy hosszú ujjú pólóra (lényegében mindegy az ujjhossz), lehetőleg felnőtt M/L méretet válasszon, hogy elég nagy méretű legyen a szütyője. Törekedjen arra is, hogy erős anyagból készült felsőt válasszon, ha újdonsült táskáját sok holmival szeretné felpakolni.  Vegyen elő egy ollót, egy filctollat, és egy lapostányért – hamarosan meg tudja miért.

Tipp: A póló kiválasztásakor részesítse előnyben kedvenc színét vagy mintáját, így nemcsak egy „hétköznapi” szatyrot kreálhat magának, de egy divatos utcai darabot is.

2. Szabjon, vágjon

Terítse ki az asztalra a felsőruházatot, és simítsa ki. Majd az ollóval óvatosan vágja le az ujjakat – a varrás mentén.

3. Jöhet a tányér!

Helyezze a tányért körülbelül félig a nyak nyílás fölé. Rajzolja körbe filctollal a vágási vonalat. Ez lesz a táska nyílása. Ollóval vágja ki.

táska

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Priscilla Du Preez

4. Rojtozás

Fordítsa ki a pólót, és az alját szabdalja fel nagyjából egy centiméter széles, és négy-öt centiméter hosszú csíkokkal. Most következik a póló újrahasznosítás legidőigényesebb része. Kezdje el szorosan összekötni az egymással szemben lévő ruha csíkokat.

Ha végigért, akkor folytassa a csomózást az egymás mellett lévő rojtokkal. Szoros, erős csomókat kössön! Használat közben előfordulhat, hogy lazulnak a kötések, ezért utólag ellenőrizze, és szükség esetén erősítse meg a kötéseket.

Tipp: Ha divatos rojtos textil szatyrot szeretne hordani, akkor felszabdalás előtt ne fordítsa ki a pólót, így kívül fognak lógni a rojtok.  

5. Visszafordítás és kész!

Fordítsa vissza a színére a pólót, és már használhatja is új táskáját. Vigye magával a piacra, a boltba, be pakolhatja az edző ruháját, és tartson egyet kéznél a kocsiban is.

Az újrahasznosított bevásárlótáska mosógépben is mosható. Készítsen minél többet, és váltogassa őket. Tartson egyet-kettőt a retiküljében, a hátizsákjában, vagy a kabátzsebben, így mindig lesz mibe pakolni, ha beugrik a boltba vagy a zöldségeshez.

Gondolta volna, hogy régi pólóból szatyor ilyen könnyen elkészíthető? Praktikus és olcsó ötlet, amit a gyerekek is könnyen megtanulhatnak, és elkészíthetik saját tornazsákjukat.

Képek forrása: Unsplash.com / Szerző: Noah Buscher; Unsplash.com / Szerző: Priscilla Du Preez

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.