Élet-Stílus

Ragyogó természetfotó készítése okostelefonjával

Kövesse ezeket a tippeket, és mindig készen áll a lenyűgöző, váratlan szabadtéri pillanatok megörökítésére, amelyek mondjuk arra ösztönözhetnek valakit, hogy felismerje, hogy a természet valójában gyönyörű, nélkülözhetetlen, és megéri küzdeni a megőrzéséért.

A legjobb, legkönnyebb felvételek az „arany órákban” közvetlenül hajnal után és közvetlenül szürkület előtt történnek, amikor az alacsony szögű nap mindent szelíd, aranyló árnyalatokban fürdik. Határozza meg, mikor vannak az aranyórák minden nap, mivel ezek évszakonként és szélességenként változnak.

A borús napok kellemesek, mivel a felhőzet tompítja a napsugarakat, lágy, egyenletes megvilágítást biztosítva. Közvetlenül egy enyhe eső után jó alkalom tájképek felvételére az extra merész színekért és a szirmokon lévő cseppek felkavaró közeli felvételeiért.

Mindig használja ki a természetes fényt. Ha irányítani tudja a témáját, állítsa őket gyengén napsütötte helyre. Végső megoldásként használja a vakut. Kivétel: ha a témával az előtérben fényképez a napba, próbálja meg vakuval megvilágítani a témát, és megakadályozza a sziluetképződést.

fotózás

Háttér Stock fotók / Kép forrása: Dreamstime.com

Ha egy unalmas, rosszul megvilágított vagy túlzottan elvonó háttérhez ragad, menjen közel, és hagyja, hogy a téma uralja a képkockát. Megjegyzés: Ez a tanács nem érvényes, ha az alany vadállat. Mindig tartson biztonságos távolságot a vadon élő állatoktól.

Dinamikus akciófelvételek készítéséhez hátráljon közepes távolságra, csak annyira, hogy a téma teljes magasságában bekerüljön a keretbe.

A látványos háttér bemutatásához próbáljon meg még többet biztonsági másolatot készíteni, és egy középtávú személyt, állatot vagy tárgyat használni a nagy lépték érzetének megteremtése érdekében.

A témának a kereten belüli elhelyezése drámai hatással lehet a fénykép megjelenésére és hangulatára.

Vízszint komponált fényképek esetén egy „harmadszabályt”. Képzelje el, hogy a fénykép 9 egyenlő részre van osztva, tic-tac-toe stílusban. Helyezze témáját és egyéb érdekes pontjait azokra a pontokra, ahol ezek az elválasztó vonalak metszik, a horizontot pedig a két vízszintes tengely egyikére.

Négyzet alakú fénykép készítésekor figyelmen kívül hagyja a harmadok szabályait, és próbálja meg középre igazítani a témát vagy a fő érdekes pontot. A központosítás néha olyan felvételeknél is működik, amelyek nagyfokú szimmetriát mutatnak.

Képek forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.