Támogatott tartalom

Rendkívül népszerűek manapság a gyorséttermi munkák

Olyannyira felgyorsult a világunk, hogy egyre kevesebb szabadidővel rendelkezünk, és sokszor még nemhogy vacsorát főzni, de ebédszünetet tartani sincs időnk. Valószínűleg ezért is nőtt meg ennyire a kereslet a gyorséttermek iránt, amelyek erre reagálva jó néhány új üzletet nyitottak, számos új munkahelyet teremtve ezzel.

A gyorséttermi pozíciók Győrben is elérhetőek, tehát aki ilyen területen próbálna meg elhelyezkedni, az jó eséllyel sikerrel jár majd. Bár azt fontos megjegyezni, hogy ezek a munkakörök nem mindenki számára ideálisak. Főleg azoknak valók, akik energikusak, társaságkedvelők és szeretnek dinamikusan, csapatban dolgozni. Azok viszont, akik élvezik a monoton, esetenként magányos munkavégzést, jobb, ha elkerülik őket.

A munkavégzéssel járó stresszt pedig még nem is említettük. A csúcsidőben sokszor rendkívül nagy a hajtás, ráadásul még ebből kifolyólag rendre előfordulnak kisebb-nagyobb nézeteltérések is akár a vendégekkel, akár a munkatársakkal. A stressztűrő képesség mellett tehát nélkülözhetetlen a konfliktuskezelési készség is.

De természetesen ezek a pozíciók számos előnyt is hordoznak magukban

Az egyik ilyen például, hogy a beosztásunkat nagyrészt mi határozhatjuk meg. Ráadásul sok helyen elég hetente vagy havonta a feltüntetett teljesítendő óraszámot ledolgozni, így maximálisan lehetőségünk van az időbeosztásunkat a munkavégzésünkhöz igazítani.

Emellett az is a gyorséttermi munkák előnyei közé sorolható, hogy igazán széles az elérhető választék belőlük. Nem csupán konyhai alkalmazottként, hanem kisegítőként, csomagolóként vagy kasszakezelőként is dolgozhatunk. Arról nem is beszélve, hogy jól betanuljuk és ellátjuk a feladatkörünket, lehetőségünk nyílhat feljebb jutni a ranglétrán, mondjuk egy manageri pozícióba.

A rengeteg bónuszt és kedvezményt, illetve a plusz juttatásokat pedig még nem is említettük. A legjellemzőbb általában az, hogy a gyorséttermek az étkezésre árengedményt biztosítanak a dolgozóiknak. Ám akad jó néhány példa arra is, hogy bizonyos cégek megengedik, hogy teljesen ingyenesen fogyasszanak az étteremben.

Ami pedig a plusz juttatásokat illeti

Akad olyan gyorsétteremlánc, amely öltözőket, akár tusolási és egyéb tisztálkodási lehetőségeket is biztosít a munkavállalóinak. Sőt, ha vidékről érkeznek, akkor a Munka Törvénykönyvének megfelelően a munkába járás költségeihez is hozzájárulnak.

Végül beszéljünk arról, hogyan tudunk megpályázni egy ilyen állást!

Mivel ezek a pozíciók nem mindig elérhetők, így rendkívül szemfülesnek kell lennünk. Érdemes rendszeresen alaposan átfutni a különböző állásportálok kínálatát, a gyorséttermek ugyanis előszeretettel hirdetnek ezeken a felületeken is.

Abban az esetben viszont, ha erre nem nagyon jut időnk, akkor kérhetünk akár e-mail-értesítőt is az adott webhelytől, amely így egyből üzenetet küld majd nekünk, ha a beállításainknak megfelelő nyitott pozíció jelenik meg a piacon.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.