Lakásfelújítás

Stílusos és időtálló bejárati ajtók alumíniumból

Bejárati ajtó nélkül egyik otthon sem lehetne teljes. Nem árt azonban egy pillanatra megállni, mielőtt fejest ugranánk a vásárlásba. Habár minden embernek más az egyéni preferenciája, abban valószínűleg egyet értünk, hogy egy bejárati ajtó nem árt, ha biztonságos, időtálló és stílusos megjelenésű. Mindezen kívánalmak pedig teljesülhetnek egy alumínium bejárati ajtó személyében.

A nyílászárók útvesztőjében

Amennyiben most építkezünk, vagy lecserélnénk a már meglévő nyílászárót, akkor felmerülhet a kérdés, hogy milyen bejárati ajtót válasszunk – új nyílászárót pedig nem mindennap vásárol az ember. Tovább nehezíti a dolgot, hogy szinte egy temérdeknyi kivitel verseng egyszerre a kegyeinkért.

Manapság még mindig köszönnek vissza fából készült nyílászárók, ami nem meglepő, mivel egy igazán meghitt és barátságos lakókörnyezet alakítható ki velük.

A különleges vonzerőnek azonban ára is van: a fa felületek sajnos folyamatos törődést fognak igényelni. Ha pedig elhanyagoljuk ennek fontosságát, akkor idővel az ajtók már az eredeti funkciójukat sem fogják tudni betölteni – főleg, ami a biztonságot illeti.

De akkor mit érdemes választani helyette? Egy alumínium bejárati ajtó egyet jelent azzal, hogy a funkcionalitás végre találkozhat a lehengerlő esztétikusság fogalmával. A Realtherm által forgalmazott nyílászárók között megtalálhatók olyan alumínium bejárati ajtók is, amelyek élethű fa színben kérhetők.

Alumínium bejárati ajtó: ha egy igazán korszerű nyílászáróra vágyunk

A legmodernebb bejárati ajtók nagy részét már alumíniumból készítik el a gyártók. Az alumínium felhasználása egy teljesen új utat nyitott a gyártástechnológiában, hiszen egy tartós, környezetkímélő és a végtelenségig formázható nyílászáró álmodható meg belőle.

A Realtherm például világszinten is ismert és elismert gyártók profiljait forgalmazza, így a Star és Superial alumínium bejárati ajtó modellek választásával minden kívánságunk valóra válhat.

Az alumínium ajtók kiemelkedő szerepet töltenek be a hőszigetelésben. Egy ilyen tudatos döntéssel pedig nemcsak a környezetünknek tehetünk jót, de a kiváló szigetelőképesség a mi malmunkra hajtja majd a vizet – már, ami az energetikai kiadásainkat illeti.

Az élettartam esetében is ránk mosolyoghat a szerencse, mivel egy ilyen kivitellel hosszú távra tervezhetünk. Anyaguk és szerkezeti kialakításuknak hála, egy masszív és strapabíró nyílászáróval gazdagodhatunk.

Remekül ellenállnak mind a környezeti, mind a mechanikai hatásoknak, ezáltal bátran kijelenthető, hogy még a szakemberek is a legbiztonságosabb nyílászárók közé sorolják az alumíniumból készült típusokat.

Felületük gondozásmentes és még különösebb karbantartást sem fognak megkívánni, ezáltal a leendő alumínium bejárati ajtó tulajdonosok nyugodtan dőlhetnek hátra.

Természetesen az alumínium esetében sem kell lemondani a megjelenésről, hiszen egy jókora teret kapunk bármilyen elképzelés megvalósítására: a legkülönfélébb színekben és stílusokban rendelhetjük meg őket.

A hatalmas üveg felületekkel, strapabíró fém keretekkel és bármilyen színben megelevenedhető ajtóprofilokkal egy igazán stílusos enteriőrt engednek kibontakoztatni. Érdemes szétnézni a Realtherm weboldalán, hiszen szín-és formavilágok kimeríthetetlen tárházával találkozhatunk.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.