Támogatott tartalom

Számítógép vagy mini PC: melyik a jobb választás otthonra?

A mini laptopok már rég nem számítanak újdonságnak a számítástechnika világában, azonban mégis kevesen döntenek úgy, hogy ilyet választanak új eszközként. Pedig az apró gépeknek bőven akad előnye, hiszen alacsonyabb a fogyasztásuk, így jobban bírják egy feltöltéssel.

Napjainkban a munka világában szinte minden tevékenységhez szükség van laptopra, azonban a legtöbb esetben az asztali gépek helyett inkább notebookot választanak az emberek. Már csak az a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás: mini PC vagy számítógép?

Ebben a cikkben erre a kérdésre adjuk meg a választ!

Számítógép vagy mini laptop?

A hordozható eszközök egyre elterjedtebbek, hiszen számos előnyük van az asztali PC-kel szemben. A modern technológia azonban több olyan eszközzel szolgál a számunkra, amelyek tökéletesen megfelelnek a hétköznapokra és munkára.

Apró méretük nem akadályozza meg a mini laptopokat abban, hogy ugyanazt nyújtsák, mint bármely másik eszköz. Amellett, hogy praktikusabbak és könnyebbek, sokkal jobban bírja az akkumulátor is, hiszen a kisebb képernyő kisebb fogyasztást eredményez.

A Dell Latitude laptop akkumulátorok mellett a kisebb gépek esetében sem kell azonban aggódni, hogy elhasználódnak. Idővel bármelyik notebook kiegészítőjét ki lehet cserélni, amit a szervizekben pillanatok alatt megoldanak, de akár mi magunk is megtehetjük mindezt. Ez tehát egyáltalán nem hátránya a mini PC-knek.

Kicsi a bors, de erős!

Az elnevezés kicsit sem túlzás, hiszen tényleg olyan eszközökről van szó, amelyek a legtöbb esetben egy kézben is kényelmesen elférnek. Az Asusnak, a Lenovonak, de még a Dell-nek is vannak olyan modelljei, amelyek alig 5 cm magasak és 12 cm szélesek.

Ennek a méretnek az előnyét pedig nem igen kell ecsetelni, hiszen egy ilyen kompakt gép alig foglal helyet, ami nemcsak otthon lehet előny, hanem az irodában vagy üzleti úton egyaránt.

A kis térfogat azonban közel sem azt jelenti, hogy a teljesítményből vesz vissza az eszköz. Szinte bármilyen videójáték fut rajtuk, nyugodtan lehet videót vágni, böngészni, filmet nézni, szinte bármire képes, amire egy asztali eszköz. Jut bennük hely a megfelelő méretű processzornak, a háttértárnak és az erős akkumulátornak egyaránt.

Mennyit fogyaszt egy mini PC?

Napjainkban egy mini laptop alig fogyaszt, szemben az asztali számítógépekkel vagy a nagyobb notebookokkal. A felvett áramot persze az is nagyban befolyásolja, hogy milyen hardver van az adott gépházban.

Emellett befolyással lehet rá továbbá a feladatok típusa, hiszen egyes alkalmazások és programok jóval több energiát igényelnek, mint egy sima Word dokumentum készítése.

Összegezve: Attól függően persze, hogy mire használod, egy mini PC mindig tökéletes választás otthonra, gyerkőcöknek, munkába egyaránt. A kompakt kialakítása miatt ugyanis praktikus, alig fogyaszt energiát, szinte bárhová magaddal tudod vinni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.