Háztartás

Szárítógép vagy kombinált mosógép? Melyiket érdemes választanod?

A mosógépek kínálata már rendkívül változatos, hiszen a különféle modellek között számtalan funkcióval, mérettel és márkával rendelkező készüléket megtalálhatunk. Egy külön kategóriát jelentenek ezek között az olyan kombinált gépek, amelyek beépített szárítóval rendelkeznek.

Joggal merül fel viszont a kérdés, hogy számunkra is ideális volna-e egy ilyen gép, vagy inkább jobban járunk, ha külön szárítógépet vásárolunk?

A kombinált mosógépek előnyei

Amennyiben olyan mosógépet választunk, amely beépített szárítóval rendelkezik, annak kétségkívül megvannak a maga előnyei. Az egyik legfőbb ezek közül pedig maga a helytakarékosság. A kisebb fürdőszobákban ugyanis nem feltétlen áll rendelkezésünkre kellő tér egy külön szárítógépnek.

Egy ilyen kompakt, multifunkciós mosógép azonban lehetővé teszi számunkra, hogy mi magunk is élvezhessük a szárítógépek előnyeit. A helytakarékosságon felül pedig pénzt is spórolhatunk, amennyiben egy kombinált gép mellett döntünk.

Ezek a készülékek bár drágábbak, mint a hagyományos automata mosógépek, azonban még mindig kevesebbe kerülnek, mintha azok mellé külön szárítógépet is vásárolnánk.

Miért éri meg különálló szárítógépet vásárolni?

A fentiek ismeretében talán az első kérdés, amely elménkben megfogalmazódhat, hogy amennyiben ilyen előnyökkel bírnak a kombinált mosógépek, miért éri meg egyáltalán külön szárítógépet vásárolnunk? Nos, a kérdés teljesen jogos, azonban ennek is megvannak az okai – ha nem így lenne, a szárítógépek piaca már rég csődöt mondott volna.

Azonban jól láthatjuk, hogy a mai napig újabbnál újabb modelleket fedezhetünk fel a piaci kínálatban. Bár mind a helyigénye, mind a költségei nagyobbak lehetnek, ha külön szeretnénk ilyen gépet beszerezni, azonban cserébe jóval erősebb hatásfokot kaphatunk.

Mindennek tetejébe sokkal gyorsabban végezhetünk az aktuális nagymosással. Mivel a szárító funkció nem foglalja le mosógépünket, így kész ruhaadag kivétele után azonnal bedobhatjuk a következőt – hiszen a szárítást külön gép végzi.

Melyiket válasszuk tehát?

Ha szeretnénk okosan dönteni, akkor mindenképp megéri alaposan fontolóra venni saját lehetőségeinket és igényeinket. Hiába akad bőven helyünk és pénzünk is egy külön szárítóra, ha nem szoktunk túl sokat mosni egyszerre, akkor lehet, hogy jobban járunk egy kombinált mosógéppel.

Amennyiben viszont többen élünk egy háztartásban, és fontos számunkra a hatékony, időtakarékos mosás, akkor mindenképp jó döntést jelenthet, ha külön szárítógépet vásárolunk. Természetesen a teret illetően nem csupán a helyiség alapterületét érdemes felmérnünk.

Akadnak ugyanis olyan mosógép és szárítógép modellek, amelyek egymás tetejére állíthatóak. Így amennyiben azt nem valamilyen kiugró falrész vagy polcok alá szeretnénk elhelyezni, úgy egy kisebb alapterületű fürdőszobában is elférhet mindkét készülék. Mindenesetre bárhogyan is döntsünk, mindenképp érdemes kellően alaposan megfontolnunk a választásunk.

Egy mosógép ugyanis nem a legolcsóbb háztartási készülékek közé tartozik, és ideális esetben nem túl gyakran cseréljük le. Így nem csak a funkciókra lehet érdemes figyelnünk, de arra is, hogy megbízható minőséget válasszunk.

Ez pedig azt jelenti, hogy mindenképp megéri az elismert, megbízható márkák termékei közül vásárolnunk, még akkor is, ha ez némi extra kiadással járhat számunkra.

Bár a döntés nem minden esetben egyszerű, azonban mégis megéri kellő időt szánnunk rá – így nem érnek majd kellemetlen meglepetések bennünket.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.