Lakberendezés

Szuper bútorötletek a maximális helykihasználásért

A kis lakásban élőknek minden hasznos négyzetméter számít. Néhány helynyerő bútordarabbal letisztultan varázsolhatjuk lakályossá az otthonunkat.

A legjobb ruhásszekrény

Egy jól kiválasztott gardróbszekrénnyel óriási területeket nyerhetünk a szobában. A gardróbok kifejezetten nagy előnye, hogy rengeteg ruhát képesek elnyelni.

Persze nem szeretnénk, hogy minden egyes öltözködésnél ránk omoljanak a ruhák, ezért érdemes a belső polcok, ruhatartó sínek és a fiókok számát is alaposan átgondolni. Ha pedig rengeteg az apróság, a ruhásszekrényekbe kapható belső rendszerezők is kapóra jöhetnek.

gardróbszekrények

Kép forrása: Getty Images

A legpraktikusabb, ha a szoba adottságaihoz választunk szekrényt. Ha a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni egy apró helyiségből, akkor a sarok gardróbszekrény tűnik a legjobb opciónak.

Amennyiben kevés a hely a szekrényajtók nyitogatásához, érdemes egy tolóajtós gardróbot beszereznünk. A tükörajtós változat pedig igazán tágassá teszi a szobát.

Dobjuk fel a teret polcokkal!

Talán egyértelműnek tűnhet, de sokan nem is gondolnak rá, hogy néhány álló és falra szerelhető polccal mekkora hely szabadul fel a szobában. A polcok nemcsak remek tárolók az apróbb holmiknak, hanem megszépítik az üres falfelületeket, és a lakásunkat is otthonosabbá teszik.

polc

Kép forrása: Getty Images

A saját szájízünk szerint alakíthatjuk, hogy mit teszünk láthatóvá, és még apróbb dekorációkat is bevethetünk. Az pedig csak hab a tortán, hogy még csak ezermesternek sem kell lennünk ahhoz, hogy összerakjunk vagy felszereljünk egy polcot.

Felszabadul a gyerekszoba

Gyerekesként mindenki ismeri a gyerekszobában uralkodó felfordulást. Sokszor a csemetéket hibáztatjuk a rumli miatt, pedig leginkább a helyhiány a legnagyobb probléma.

gyerekszoba fotelágy

Kép forrása: Getty Images

Érdemes lehet tehát növelni a játékteret a lurkók számára. Kezdeti lépésként lecserélhetjük a nagyobb méretű ágyat.

Egy kevés helyet foglaló, egyszerűen fekvő felületté alakítható fotelágy – méreteiből adódóan – szabaddá teszi a gyerekszobát. Az ágyneműtartós verzió pedig további hasznos hellyel növeli a gyerkőcök életterét.

Képek forrása: Getty Images

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.