Élet-Stílus

Tavaszi megújulás testben – lélekben

Amikor beköszönt a naptári tavasz sokszor még odakint hűvös szél fúj, de már alig várjuk a természet megújulását és persze testünk – lelkünk felfrissülését. Mi tehetünk ilyenkor, amikor a természet még nem annyira hívogató és a napsütéses kirándulásokra még egy kicsit várni kell?

Törődjünk a testünkkel és készítsük fel a lengébb öltözetekre!

Bizony a vastag téli ruhákból kibújva szembesülhetünk vele, hogy néhány testrészünk fokozottabb törődést igényel mielőtt rövid szoknyát vagy nadrágot veszünk fel. Gondoljunk ezekre a teendőkre időben. Például jelentkezzünk be a kozmetikusunkhoz egy alapos gyantázásra és a pedikűrösünkhöz egy esztétikai vagy gyógypedikűrre.

A téli csizmákban sajnos gyakrabban alakul ki kellemetlen tyúkszem vagy vastagabb bőrkérgesedés. Szabaduljunk meg ezektől mihamarabb például a PompArt pedikűrös szakemberének segítségével, hogy amikor eljön a szandálos időszak, akkor ne legyen akadály.

Számoljunk le a narancsbőrrel!

Sokan a tavasz kezdetén döbbenek rá, hogy a narancsbőr kezelése sem halogatható tovább. Télen sokkal több nehezebb, zsírosabb ételt fogyasztunk, ami kedvez a narancsbőr kialakulásának. Nem véletlenül van tavasszal, Húsvétkor a böjti időszak, ami méregteleníti is a szervezetünket. Ilyenkor érdemes egy léböjt kúrát beiktatni, ami salaktalanító hatású.

Önmagában egy lébőjt kúra azonban nem fogja eltüntetni a narancsbőrt. Ehhez más eszközökhöz is nyúlnunk kell. Hatékonyan küzdhetünk a narancsbőr ellen krémekkel, kollagén táplálék kiegészítőkkel és tornával. A legjobb, ha komplexen kezeljük a problémát, de a torna semmiképpen nem maradhat ki.

Szerencsére már számos lehetőség van és kimondottan női tornák, edzésformák is léteznek, melyek kimondottan a narancsbőr ellen hatásosak és egyben fogyasztó hatásúak. Ilyen az InfraTrainer edzés is, ami tulajdonképpen egy bicikli infralámpákkal körülvéve. 50 perc saját tempójú tekerés egy ilyen infrabiciklin 600-800 kalóriát is képes elégetni, miközben nézhetjük a kedvenc sorozatunkat.

Ha extra hatékonnyá akarjuk tenni a narancsbőr kezelést, akkor az edzés után jelentkezzünk be egy cellulit masszázsra is!

A gardrób felkészítése a tavaszra

Már attól jobb kedvünk lesz, ha helyet csinálunk a tavaszi ruháinknak. Öblítsük át és próbáljuk fel őket! Nézzük át, hogy mi az ami már nem jó, ezeket tiszta állapotban adományozzuk el és menjünk el egy tavaszi shopping túrára a barátnőkkel.

Kép forrása: InfraTrainer

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.