Lakásfelújítás

Tippek festék vásárláshoz, mire érdemes figyelni

Aki egyszer úgy dönt, hogy a lakókörnyezetének új külsőt varázsol, az a barkácsboltok polcain számtalan festék típussal fog találkozni. Ahhoz pedig, hogy valahogy eligazodjunk ebben a rengetegben, és elsőre is tökéletes anyag kerüljön a kezünkbe, jól kell tudni választani.

Íme a legfontosabb szempontok a vásárlás során:

A festék minősége

Minőség nélkül nincs tartós végeredmény. Alapvető kritérium, hogy csakis nívós márkák termékei közül válasszunk. Habár tényleg nagyon csábító tud lenni egy hihetetlenül olcsó ajánlat, egy teljes újrafestés jelentős költségeket varrhat a nyakunkba, ha elölről kell kezdeni az egészet: pár hónap elteltével elkezd lepattogni a festék, megreped, vagy veszít a vibráló színéből.

Utóbbi különösen fontos lehet azoknak, akik elsősorban esztétikai szempontok miatt készülnek a falak átfestésére. Egy minőségi termék kiváló fedőképességű, színtelítettsége páratlan, kopásálló és még hosszú évek elteltével is örömünket lelhetjük a végeredményben.

A Héra festékek például egyedülálló minőséget képviselnek a piacon, így ezekkel biztosan nem fogunk majd mellé. Héra festékeket a Színvilág webáruházában is találhatunk, ráadásul náluk már ki sem kell tennünk a lábunkat otthonról ahhoz, hogy beszerezhessük őket.

A festék típusa

Rengetegféle festék létezik, hiszen a beltéri falfestékek mellett van kültéri kivitel is, találhatunk fém-és faanyagok felújítására szolgáló festékeket is, de akár alapozó termékeket is. Mindig az adott célnak megfelelően kell választani: nem használhatunk beltérre kültéri festéket, és zománcot sem festhetünk egy lazúrfestékkel.

A beltéri kivitel esetében alapvetően akrilbázisú, mészfesték és a diszperziós festékeket szoktunk megkülönböztetni. Mindegyik egy kicsit más-és más, így a döntésünket befolyásolhatja a felhasználási cél, a kopásállóság vagy a színtartósság is.

A diszperziós festék például kiemelt figyelmet érdemel, hiszen nem szükséges hozzá speciális előkészület, remek a színtartóképessége, lassan kopik, és nagyon gazdaságos, mivel általában két réteg is elég a foltmentes végeredményhez.

Ma már nem kell messzire mennünk, ha mindent egy helyen szeretnénk beszerezni. A Színvilág webáruházában például beltéri-és kültéri falfestékek, speciális festékek, kiegészítők és szerszámok egész tárházát találhatjuk meg.

A helyiség funkciója

A választásnál a speciális tulajdonságokat sem árt megfontolni. Különböző helyiségekben különböző tevékenységeket végzünk. Egészen más követelmények tartoznak egy hálószoba vagy nappali festéshez, és megint más egy fürdőszobában, vagy egy erősebb igénybevételnek kitett helyiségben.

Van, ahol elég csak egy tisztasági festés, viszont vannak a lakásban olyan pontok, ahol már magasabb minőségbe szeretnénk átlépni. Pl. szükségesnek találjuk, hogy mosható legyen a fal.

Ilyen helyiség lehet a gyerekszoba, ahol nem ritka, ha időnként alkoholos filc, zsírkréta nyomok, maszatos kéznyomok kerülnek fel a falra. Szerencsére olyan széles a kínálat a festékek piacán, hogy már speciális funkcióban is gondolkodhatunk.

A latex mosható falfesték az egyik legkedveltebb választás. A Színvilág kínálatában elérhető például a Héra Prémium Clean&Style mosható festék is, ami nemcsak könnyedén felhordható, de segítségével egy gyönyörű és kopásálló falfestéssel gazdagodhatunk.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.