Lakberendezés

Töltsd fel az otthonod a természet energiájával!

Fából készült bútorokkal a jobb hangulatért.

A modern ember eltávolodott a természettől, és csak most kezd ráeszmélni, hogy valójában mennyire fontos jóban lenni a világgal, és milyen igazi értékekkel bír a környezet közelsége.

Ennek az ébredésnek sok formája van, egyre általánosabb jelenség, hogy a városban élők az agglomerációba vándorolnak, hogy új életet kezdenek a természet közelében.

Akadnak viszont olyanok is, aki nem akarják maguk mögött hagyni a nagyvárosi életet, nem akarnak lemondani annak velejáróiról, viszont vágynak a zöldebb környezetre. Az alábbiakban arról lesz, hogy miként hozhatjuk közelebb – az akár a betonszigeteken lévő – otthonunkhoz a természetet.

A legegyszerűbb módja a természetes energiák alkalmazásának, ha megújuló energiaforrásokat használunk, de jelen cikkben nem erről, hanem a természet megnyugtató hatásáról esik szó,amit bútorokkal, színekkel és kiegészítőkkel emelhetünk az életterünkbe.

Az egyik legegyszerűbb, de annál nagyszerűbb megoldás, ha fából készült bútorokat választunk. A fenyőbútor illata utánozhatatlan, egyedi erezete minden egyes darabot különlegessé tesz, de azt sem érdemes kihagyni a sorból, hogy stabil és strapabíró, hosszú távra szóló választás.

A fának utánozhatatlanul megnyugtató hatása van, otthonos és meghitt lesz tőle a szobánk.

Hasonlóan kihagyhatatlan lehetőség, hogy élő növényeket is neveljünk, amik nem csak a levegőt tisztítják, hanem a látványt is feljavítják. A balkonkertek, lakásdzsungelek ideje köszöntött ránk. Saját növényeinkkel kellemesebb légkört teremthetünk otthonunkban, több tekintetben is.

A természet szépségeit nem csak az anyagokban, de a formákban és textúrákban is meglelhetjük, éppen úgy ahogy a színekben, mintákban. Válasszunk olyan képeket, tapétákat, amik tájképekkel, növényekkel, a vadon formáival díszítik az otthonunkat.

Újra divatosak azok az egész falakat beborító poszterek, amik a kilencvenes évek otthonainak állandó elemei voltak. Használjunk zöldeket, a föld semleges színeit, szürkéket, barnákat, akár a különféle textilek formájában, akár a fal színeiben visszaköszönve.

Kép forrása: RS Bútor

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.