Élet-Stílus

Top 6 ok, amiért érdemes e-bike-ot vásárolni

Miért lehet, hogy az elektromos kerékpározás lesz az a kerékpáros megoldás, amit keresel?

Az elektromos kerékpárok egyre népszerűbbek, és nem nehéz belátni, hogy miért – elvégre ki ne szeretné, hogy segítsen egy kicsit az elfáradt lábaknak vagy egy meredekebb emelkedőn.

Még mindig kell egy kis meggyőzés? Íme néhány további ok, amiért érdemes csatlakozni az e-bike forradalomhoz…

1. Segítenek, hogy messzebbre, gyorsabban és tovább menj

Természetesen az elektromos kerékpárok számos olyan előnyt kínálnak, mint a hagyományos kerékpározás, de mivel van egy kis plusz lendület a fedélzeten, nagyobb távolságokat tudsz megtenni és hosszabb ideig tekerni.

Azt is lehetővé teszik, hogy gyorsabban haladjon, mint a legtöbb kerékpáros és bizonyos esetekben az autók. Bár a modern motorok 50-szer gyorsabban tudnak haladni, mint a 100 évvel ezelőtti autók, a zsúfolt utak miatt az autók átlagos sebessége a forgalomban egyáltalán nem nőtt.

2. Többet használod őket

A hagyományos kerékpárok évente kevesebb mint 25 alkalommal kerülnek ki a sufniból, 46%-uk pedig csak hetente egyszer vagy kétszer használja a kerékpárt.

Ehhez képest az elektromos kerékpárral közlekedők 30%-a naponta egyszer, míg 81%-uk legalább hetente egyszer használja. Ami azt jelenti, hogy az e-kerékpár-használók kétszer olyan valószínűséggel mennek ki és tekernek, mint a rendszeres kerékpárosok.

Egy webáruház elektromos kerékpár, tricikli kínálattal megadja a megoldást a legjobb termék megtalálására.

3. Segíthetnek fitten tartani

Mivel többet tekersz, többet fogsz pedálozni – még akkor is, ha az elektromos motor időnként besegít.

Ami jó hír a szívednek, a tüdődnek és a vérnyomásodnak, hiszen végtelen számú tudományos tanulmány bizonyította a rendszeres testmozgás és a stresszszint csökkenése közötti kapcsolatot.

Az elektromos kerékpárok azok számára is nagyszerűek, akik szeretnek biciklizni, de úgy érzik, hogy nem tudnak, mert a kondíciójuk nem olyan, mint lehetne, vagy koruk vagy betegségük miatt már nem olyan, mint régen.

4. Segíthetnek pénzt megtakarítani

Egy új, megfelelő minőségű e-bike-ot már egészen jó áron beszerezhetsz, míg a fenntartási költségek nagyjából megegyeznek egy hagyományos kerékpár üzemeltetésével (az olyan fogyó alkatrészek, mint a gumiabroncsok, láncok és fékbetétek).

Más szóval, sokkal olcsóbb, mint egy benzin- vagy dízelüzemű autó megvásárlása, biztosítása és karbantartása, és sokkal kevesebb, mintha bérletet váltanánk vagy rendszeresen utaznánk tömegközlekedéssel.

Ami a kerékpár akkumulátorának feltöltési költségeit illeti, fillérekről beszélünk, amikor arról van szó, hogy ez mennyivel növeli a villanyszámláját.

5. Remekül alkalmasak ingázásra

Nemcsak pénzt takaríthatsz meg velük, de megszabadíthatnak akár a megrekedt forgalom, akár a túlzsúfolt vonatok és buszok nyomorúságától is.

Annak ellenére, hogy gyakorlatilag egy motorizált járműről van szó, nincs szükséged jogosítványra, mégis használhatod a kerékpársávokat.

És mivel egy kicsit rá tudsz támaszkodni a motorra, nem fogsz túlságosan megizzadni, és a végén úgy érkezel meg a munkahelyedre, mintha autóból szállnál ki. A hosszú hazautazás egy nehéz nap után sem tűnik majd olyan ijesztőnek!

6. Biztonságosabbak, mint a hagyományos kerékpárok

A legtöbb közúti kerékpáros baleset kereszteződésekben, például kereszteződésekben vagy körforgalmakban történik. Ez gyakran annak tudható be, hogy a megálló kerékpárosnak néhány létfontosságú másodpercbe telik, amíg a megállóban lévő kerékpáros felveszi a sebességet.

Ha van egy kis motor, amely segít a gyorsításban, gyorsabban kijuthat a veszélyzónából. Ugyanebből az okból kifolyólag kisebb valószínűséggel ugrik át a piros lámpán, hogy fel kell adnia a szépen felépített lendületet.

Kanyarokban is hajlandóbb leszel lassítani – ahol a legtöbb kerékpáros leszáll -, mert a kerékpár motorját használhatod arra, hogy a másik oldalon is kigyorsíts.

Végül, mivel könnyebben lépést tudsz tartani a forgalom áramlásával, kevesebb autónak, busznak és teherautónak kell majd előznie, ami szintén biztonságosabb közlekedést jelent.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.