Élet-Stílus

Utazás az ünnepek alatt

Rokonlátogatás az ünnepek alatt? Sítúra a barátokkal vagy egy wellness hétvége Szilveszterkor? Ahány utazás annyi féle csomagolási „stratégiára” van szükségünk.

A családlátogatásokhoz kisméretű bőrönd vagy praktikus hátizsák lehet a megfelelő. Az újévi wellness kényeztetéshez inkább egy stílusos, mégis tökéletesen kompakt bőrönd vagy utazótáska javasolt.

Ha a havas lejtők felé vesszük az irányt, akkor strapabíró, vízálló sporttáska lehet az ideális társunk. A trópusi kalandokhoz pedig könnyű, ugyanakkor masszív anyagból készült bőrönd lesz a legjobb társunk.

Mindezek mellett a legfontosabb az egyensúly megtalálása a kényelem és a praktikum között, hogy az utazások emlékezetesek maradjanak az ünnepek után is.

1. Néhány nap a családnál, rokonoknál

Az ünnepek alatt sokan indulnak útnak, hogy a távol élő családtagokkal, rokonokkal is találkozhassanak végre. Van, hogy egy út alatt több helyre is ellátogatunk és maradunk néhány napot. Ezekre a rövid utakra praktikus csomagolásra van szükség.

Egy könnyű, kisebb méretű bőrönd vagy hátizsák, amiben elférnek a ruhák és néhány személyes tárgy, ideális választás lehet. Az ajándékoknak is szorítsunk helyet, egy nagyobb méretű, könnyű műanyag vagy strapabíró textil bevásárlótáska megfelelő lehet a szállításukhoz.

2. Szilveszteri wellness hétvége

neszeszer utazáshoz

Kép forrása: Freepik.com

Igazi megkoronázása az évnek, ha december utolsó napjait egy pihentető, wellness hétvégével töltjük. Csomagolás szempontjából azonban már összetettebb a feladat, hiszen többféle programhoz kell ruhát válogatnunk.

Egy stílusos utazótáska vagy bőrönd alkalmas lehet arra, hogy a laza hétköznapi ruhák mellett elférjen a fürdőruha, néhány kényelmes szabadidő ruha a relaxáláshoz, vagy a sportoláshoz szánt edzőruhánk.

Az esti vacsorákhoz is érdemes külön szettet csomagolni, a Szilveszteri programhoz pedig szükség lesz egy-egy alkalmi ruhára, esetleg öltönyre. Ha nem szeretnénk, hogy gyűrődjenek, tegyük őket öltönytartóba, amit az autóban, vonaton is kényelmesen tudunk szállítani.

A kozmetikumainkat érdemes egy külön neszesszerbe pakolni, így a szállodai fürdőben is könnyebben elfér, ráadásul rendszerezett marad. A wellness részlegbe vigyünk magunkkal egy nagyobb strandtáskát, amibe az újságok, törölköző, telefon is elfér.

Ha vízhatlan anyagból készül, az plusz előny. A szobakulcsnak, kártyának, pénznek tegyünk be egy nagyobb irattartót vagy pénztárcát, így biztos nem kallódnak el a táskában.

3. Síelés a családdal vagy barátokkal

A síeléshez strapabíró és vízálló táskákra, bőröndökre lesz szükségünk. A réteges öltözködés a síelés kulcsa, ezért biztosan szükségünk lesz egy táskára a hétköznapi ruháinknak és egy külön sporttáskára a síeléshez szükséges felszerelésünknek: aláöltözők, sínadrág, síkabát, sapka, símaszk, kesztyű stb.

A strapabíró, de könnyen hordozható táskák, esetleg merev külsővel rendelkező bőröndök ideálisak a síeléshez. A speciális sporttáskák vagy a kifejezetten sífelszerelés számára kialakított táskák külön rekeszekkel és rögzítési pontokkal rendelkeznek a felszerelés tárolására, rögzítésére.

Egy külön hátizsákot is érdemes vinni a technikai eszközeinknek, mint a laptop vagy hangszóró és a hozzájuk tartozó kábelek, hogy rossz idő esetén is legyen mivel eltölteni az időt.

4. Télből a nyárba

Sokan választanak távoli célpontokat az ünnepek alatt, így a télből egyenesen a nyárba repülhetnek. Nem egyszerű felkészülni az útra, hiszen egyszerre lesz szükség a nyári holmikra és még a téliekre is.

A réteges öltözködéssel spórolhatunk némi helyet, de egy strapabíró, keményfedeles bőröndöt azért mindenképp vigyünk magunkkal. Nem csak a praktikus csomagolást teszi lehetővé az osztott rekeszekkel, de a reptéri ki-bepakolást és az átszállást se sínyli meg annyira a keményfedeles változat.

A városnézéshez egy könnyű hátizsák vagy keresztpántos táska jó választás lehet. Elfér benne a szúnyogriasztó, naptej, napszemüveg és egy kisebb kulacs is. Ha átszállással utazunk, érdemes a legszükségesebb holmikat és egy szett váltóruhát a kézipoggyászba csomagolni, arra az esetre, ha a bőröndök csak késve érkeznének meg.

5. Városnézés az ünnepek alatt

válltáska bevásárlótáska

Kép forrása: Freepik.com

Ha néhány napos városnézésre indulunk, kevés, de jól variálható ruha legyen nálunk, így könnyebben csomagolhatunk. A cipő legyenek kényelmes, hiszen rengeteget fogunk sétálni. A biztonság kedvéért nem árt egy váltócipőt is magunkkal vinni.

A kompakt méretű, strapabíró utazótáska vagy hátizsák praktikus választás az utazáshoz. A városnézéshez pedig egy válltáska vagy keresztpántos táska lehet hasznos, ahol van elég rekesz és zseb az apróbb tárgyaknak is, mint a telefon, kesztyű, esernyő.

Érdemes olyan táskát választani, ami legalább részben vízálló, hogy megvédje a holmijainkat. Egy összehajtható táska vagy bevásárlószatyor is hasznos lehet, ha vásárolgatnánk még a karácsonyi utáni leárazások kezdetén.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.