Élet-Stílus

Útmutató szakállápoláshoz

A férfiakban sokszor felmerül a kérdés, ha szakállat növesztenek, hogy vajon mennyire gyakran kell vele foglalkozni. Mikor érdemes megmosni, olajozni vagy balzsamot használni rá. Napjainkban rengeteg eszköz és készítmény áll az urak rendelkezésére, hogy megfelelően gondoskodjanak a szakállukról. Ez a cikk egy útmutató a megfelelő szakállápoláshoz!

Hogyan érdemes nekiállni?

Amikor egy férfi úgy dönt, hogy szakállat növeszt, bizony nehezen igazodik el a zavarban. Igyekszünk elmagyarázni, hogy az útmutatóban olvasható lépések miért relevánsak és hogyan működnek az adott eszközök. Segítünk kialakítani egy rutint, amit ha sikerül beiktatni, akkor gyerekjáték lesz a szakállápolás.

1. lépés: Eltávolítani a hámsejteket!

Az első és legfontosabb, hogy egy 100% vaddisznósörtéből készült szakáll kefével alaposan át kell fésülni az egész szőrzetet. Alapvető kelléknek számít ez a minőségi eszköz, ami nélkül lehetetlen igényesen gondoskodni a szakállról.

A fésű serkenti a vérkeringést, segíti az arcszőrzet növekedését. Emellett az elhalt hámsejtek sem maradnak ott, így elkerülhető a korpásodás és az esetleges szőrbevönés.

2. lépés: Megfelelő tisztítás!

szakállápolás

Kép forrása: Pexels.com

Talán nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy nagyon fontos a szakáll tisztasága. Napi szinten kell mosni ahhoz, hogy minden szennyeződés el legyen távolítva, ami esetleg megtapadt volna benne. A napi mosástól nem szárad ki, épp ellenkezőleg, hiszen a rendszeres ápolás hatására a baktériumoknak nem lesz idejük megtelepedni.

3. lépés: Tiszta törölköző használata

Amellett, hogy minden nap meg kell tisztítani a területet, fontos, hogy tiszta törölközővel és maximum 80%-ban szárazra legyen törölve. A túlzott dörzsölés hatására a szőrszálak könnyen megsérülhetnek, ami hatással van a növekedésre.

4. lépés: Szakáll olaj alkalmazása

Egy igényes férfi bizony használja azt a bizonyos szakáll olajat. Miután nagyjából száraz az arc, jöhet a megfelelő készítmény, amely megfelel a bőr típusának. Nem mindegy azonban, hogy mennyi olaj kerül a szakállra, ennek mennyisége függ a szőrzet hosszától, illetve sűrűségétől egyaránt. Minél nagyobb és erősebb, annál többet érdemes felvinni a területre.

5. lépés: Szakáll balzsam felvitele

szakállápolás

Kép forrása: Pexels.com

Ahogy a hajnak, úgy a szakállnak is szüksége van balzsamra. Egyszerűen fel kell vinni és eldolgozni azt a szakállon úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Nyugodtan használható a fésű, így egyetlen terület sem marad szárazon. Ez a készítmény szintén egy olyan eleme az ápolásnak, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

6. lépés: Megfelelő szárítási módszer!

Attól függően, hogy milyen típusú a szakáll, nem árt meghagyni magától megszáradni. Néhány esetben természetesen érdemes szárítani és formázni, főként, ha valaki speciális fazont visel vagy túl sűrű a szőrzet. Ilyenkor jó, ha az ember rásegít, de nem muszáj még ekkor sem azonnal szárítóhoz nyúlni.

Ahogy a cikkből kiderül, a szakállápolás nem túl macerás, ha sikerül megtalálni a megfelelő eszközöket és készítményeket. Akinek szakálla van, nem feledkezhet meg a napi ápolásról, amely nem tart tovább 10 percnél. Ennyi igazán belefér az ember napjába, ha igényesen szeretne megjelenni.

Képek forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.