Támogatott tartalom

Vadászok szeretnénk lenni? Akkor érdemes ezeket a felszereléseket beszereznünk!

A vadászat nem csak az izgalomról és a fegyverekről szól, hanem az egészségünknek is rendkívül jót teszünk, de csodás helyeket is felfedezhetünk, illetve gyönyörködhetünk a természet szépségeiben.

Viszont nem érdemes egy szimpla melegítőben és bakancsban nekivágni még a legegyszerűbb terepnek sem. Milyen ruhákat és kiegészítőket szerezzünk be kezdő vadászként?

Profi bakancs és ruházat

A pamut melegítő több szempontból sem lesz megfelelő a vadászathoz, de még egy szimpla túrához sem. Egyrészt könnyen beleizzadunk, hiszen nem vezeti el a nedvességet. Másrészt a pamut a létező összes növényi maradványba, gallyba, levélbe beleakad és sok kiszedhetetlenül bele is tapad az anyagba.

Ezen kívül az már csak hab a tortán, hogy nagyon nehezen szárad meg és könnyen is koszolódik. A legjobb tehát, ha minimum a minőségi vadászruhák vagy az ismert outdoor márkák ruházatai közül választunk.

Ezeket direkt olyan anyagból és minőségben tervezték, amelyek tökéletesek a legkeményebb erdei terepre is. A bakancs a legfontosabb. A saját testi épségünket veszélyeztetjük, ha nem jó minőséget választunk! Erre figyeljünk oda.

Készüljünk fel a változékony időjárásra!

Számoljunk azzal, hogy az erdőben sokkal hidegebb lehet, mint nyílt terepen, főleg akkor, ha esti vadászatra készülünk. Ezért nem árt, ha bepakolunk a hátizsákba egy meleg pulcsit és egy vízhatlan fejfedőt. Ezek egy hirtelen jövő lehűlés alatt életmentőek lehetnek.

Gondoljunk tehát a hirtelen környezeti változásokra is, mert egy több órás lesben állás esetén bizony ez nem ritka jelenség. Az sem árt, ha például bedobunk egy minőségibb vadászathoz való terepmintás esőkabátot vagy softshell dzsekit – ezek remekül védenek a hirtelen zivatarok és az erős szél ellen is.

vadász felszerelés

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Julien_N

Vihetünk magunkkal izgalmas kütyüket

A modern technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy szinte fillérekért hozzájussunk néhány professzionális kütyühöz, amit jól használhatunk az erdőben, amikor fel akarjuk térképezni a vadállományt.

Beszerezhetünk digitális távcsövet, vagy választhatunk a profi hőkamerák közül, ha szeretnénk tudni, mit rejt az erdő sötétebb mélye. Meg fogunk lepődni, mennyivel könnyebb lesz általuk a felderítés és persze a vadászat is.

Ha pedig minden eszközt beszereztünk, akkor készüljünk fel a szabályok betartására is! Nem lehet bárhol, bármikor vadászni, ezeket a paramétereket szigorúan szabályozzák a törvények. Mindig nézzünk ezeknek utána a kezdés előtt, ahogyan az is fontos, hogy beszerezzük a vadászathoz kötelező dokumentumokat.

Képek forrása: Shutterstock.com / Szerző: Freeograph; Shutterstock.com / Szerző: Julien_N

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.