Háztartás

Változtass szemléleteden, tedd hulladékmentessé a háztartásodat!

Egyre jobban foglalkoztat a gyermekeid és a jövő generációk sorsa? A bolygónk gondban van, és a problémák többségét a felelőtlen emberi magatartás és tevékenység okozza, ilyen például a szemetelés.

Nem kérdéses, hogy valamit tennünk kell. Nem szabad várhatunk arra, hogy mások kezdjenek cselekedni. Kezdd el te magad, otthon, kicsiben!

Ennek egyik hatékony módja lehet a háztartásunk hulladékmentesítése. Nagy feladat, amely mind a hozzáállásunkban, mind a napi rutinunkban változ(tat)ásokat követel.

Elhatározni és kimondani valamit persze mindig könnyebb, mint megvalósítani, mi azonban most igyekszünk néhány tippet, segítséget adni ahhoz, hogy Te is belekezdhess a zero waste életmódba.

Vásárolj másképp!

Első körben a vásárlási szokásainkon kell változtatnunk. A legkisebb településeken is van piac, ahol házi árukészletből válogathatunk, természetesen a hulladékmentesség jegyében. Egy fonott kosár, vászonszatyor nemcsak természetes, de jól meg is lehet pakolni friss és egészséges alapanyagokkal.

Ha mégis a boltba kell betérnünk, akkor is alkalmazzuk a hulladékcsökkentés elvét. Amit csak lehet, csomagolás nélkül kérjünk: vigyünk magunkkal saját papírtasakot, esetleg műanyag edényeket, amelybe a termékek kimérhetők.

Amennyiben te is csatlakoznál a hulladékmentes háztartásokhoz, és kíváncsi vagy, hogyan tudnád mindezt megvalósítani, kattints a Colore.hu cikkére.

Kép forrása: Pexels.com


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.