Élet-Stílus

Váltsd valóra az álmod – látogasd meg New Yorkot!

Vitathatatlan, hogy az Egyesült Államok nagy hatással van az egész világra, ez pedig jól látszik a különféle filmek listáját végignézve is. Ezekben azonban a legtöbbször nem Hollywood és Los Angeles tűnik fel, hanem New York a maga teljes pompájában. Nem is csoda, hogy sokan szeretnék felkeresni az hatalmas lélekszámú várost. Ez pedig nem is olyan lehetetlen küldetés, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

New York karnyújtásnyira

Ha mi magunk is azok közé tartozunk, akiket elvarázsolt a Függetlenség Napja, vagy épp a Pókember című filmben látott gigászi felhőkarcolók látványa, akkor biztosan szívesen megnéznénk azokat élőben is. Bár sokan azt gondolnák, hogy ez egy elérhetetlen álom, azonban az igazat megvallva sokkal egyszerűbben eljuthatunk New Yorkba, mint gondolnánk.

Nyilván egy ilyen úti cél megközelítése költségesebb lehet, mint Párizs repülőjegy szempontjából, azonban nem kell itt sem megfizethetetlen árakra gondolnunk. Már százötvenezer forint körüli áron is találhatunk ugyanis olyan fapados járatokat, amelyek elrepítenek bennünket a „nagy almába”. Ha pedig jól választunk, akkor a szállás is egész megfizethető áron kijöhet.

New York

Kép forrása: Envato Elements

Látnivalók New Yorkban

A különféle látnivalók listája New York Cityben napestig sorolható, hiszen a monumentális város nagyon sok érdekességet tartogat a látogatók számára. Amennyiben viszont úgy döntünk, kiutazunk körülnézni, akkor akad egy pár olyan látványosság, amelyet semmiképpen sem éri meg kihagynunk.

Ilyen például többek között a méltán híres Szabadság-szobor, az Empire State Building vagy Central Park a maga összes csodájával. Viszont ide sorolható még az Amerikai Természettudományi Múzeum, a Williamsburg-híd, valamint a Times Square is.

Természetesen sokáig sorolhatnánk még a különféle látványosságokat, hiszen a város mindig tudj újat mutatni. Ezeket azonban muszáj látnunk, ha ténylegesen szeretnénk magunkba szívni New York esszenciáját.

New York

Kép forrása: Envato Elements

Mire figyeljünk?

Mivel New York egy hatalmas város, így nem árthat, ha van olyan idegenvezető, aki segít eligazodnunk a nagy forgatagban. Itt ugyanis nem egészen úgy mennek a dolgok, mint mikor az úti célunk például Olaszország és egy Róma repülőjegy megvétele után csak kiutazunk, majd alakul valahogy.

New Yorkban nagyon könnyen eltévedhetünk, és ilyenkor bizony nem lehet egyszerű visszatalálni a szállásunkra – még akkor sem, ha egyébként rutinos utazók vagyunk. A város méretei ugyanis minden bizonnyal túlszárnyalják az elképzeléseinket.

Arról nem is beszélve, hogy New Yorknak is megvannak a rosszabb környékei, amiket nem árt elkerülnünk, ha jót akarunk magunknak. Így nem csupán a repjegy- és szállásfoglalásnak kell a szemünk előtt lebegnie, ha valóban szeretnénk meglátogatni a várost. Az angol nyelvtudás pedig alapvetőnek számít, még akkor is, ha amúgy lesz majd olyan, aki elkalauzoljon bennünket.

Természetesen azt sem árt figyelembe vennünk, hogy az amerikai angol eltérhet a nálunk az iskolákban oktatott brit dialektustól, így jobb nem elbízni magunkat. Ha viszont kellően óvatosak vagyunk, akkor hihetetlen kalandokban lehet részünk New York lenyűgöző városában.

Képek forrása: Envato Elements


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.